29 April 2011

Zizan ucap Selamat Tinggal kepada Dina ?


(jikalau lagu background music blog ini menggangu, anda boleh bukak video ini di sesawang Youtube.com)


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal


So meaningful for me! Either the song or video clip. First tyme I watch it i remembered my cute life when I in kindergaten. So sweet but it make my face turn to red. Huhu..
Look, peoples said, " Dah jodoh tak kemana ". Hopefully it will happen in our life.
By the way, the ending of this clip make me sad. I hope it will not happend to me either my friends.

28 April 2011


MATRIKULASI? huhu..
"sorry lah.. saya dah masuk dulu.. xkan saya lagi.."
haha!

tipu je kan..
Seriusly aq tak berminat lah nak masuk matrik nie..
aq lebih suka asasi..
even level nye same
Ape pro Asasi ni coz dye blajo kat Universiti..
Grand gitu.. huhu.. but overall still same~
wearing Shirt, Slack,n other formal clothes.. same like school!
arghh~ (sorry my opinion je)

BYE..BYE.. MATRICULATION~

My Gadgets!


tiada yang mustahil dalam hidup ini. Asal ada usaha semuanya boleh. Huhu!

topik kali nie nak show-off je gadget-gadget aq..
market sikit kot..

Alhamdulillah dengan berkat usaha aq.. aq dapat bende-bende nie sume..

Macam Ayah cakap, " ape-ape boleh buat dengan ILMU"

hmm.. nak story satu persatu pasal gadget2 ni buat ape.. bukan penting n korang pon bukan nak thu kan.. haha.. BTW, ingatlah pesan ayah aku tu....


ANYTHING IMPOSSIBLE WITH KNOWLEDGE!

22 April 2011

IZINKANLAH (sejarah lagu dalam hidupku)

"Ayzal, lagu ape kat blog ko?"
"Lagu sedap ar kat blog,, lagu ape?"
dan banyak lagi...

soalan2 cam nie aq dapat gara-gara meletakkan lagu QFACE-IZINKANLAH..
lagu nie sebenarnya dah lame aq lupe.. pnah dulu aq suke.. dijadikan sejarah mase aq pegi MSSJ HOKI 2009.. cek enset mmber.. jumpe lagu nie.. balik umah terus aq download..
sampai skrang pada aq lagu nie masih segar pada aq...

dalam banyak-banyak orng yang tanye..
aq telah memilih insan bertuah untuk menerima anugerah

DEDIKASI SAYANG KHAS BUATMU..
haha.. so kepada yang menerima tu.. suka-sukanlah kat lagu nie eh.. waahahaha...


Bila berlabuh tabir malam indah
Cakerawala pun turut melambai gundah
Pecah duka berganti
Rasa merindu kepadamu

Telah lama diriku dalam leka
Cuba menyintaimu sepenuh jiwa
Sedangkan itu satu
Kewajipanku terhadapmu

Indah mahligai yang menanti
Semakin jauh di jangkauan
Dapatkah aku pulang
Berjiwa suci
Bagai kekasih... dinanti

Masihkah diri ini
Ada ruang beradu
Dalam mahligai
Sedangkan diri
Telah tercemar
Debu dunia

Izinkanlah diriku... izinkan aku
Dekat denganmu kasih... dekat denganmu
Izinkanlah diri... kekasih sejati
Dekat denganmu kasih... kasih...

TOO CLOSE FOR COMFORT (sejarah lagu dalam hidupku)

Too close for comfort~ thankz kat Wan Fadzrul Eezwan sebab perkenalkan aq lagu nie.. nice song and lirik.. aq pnah bg lagu ni kat sorang sahabat aq nie.. konon2 dedicated.. tapi cam di amik endah tak endah lah..
so.. biarkan aje.. aq tak kesah pon..
sebab lagu nie sngat bez dalam hidup aq.. so aq dedicated kat orng lain.. alkisahnye.. semua lirik yang tercatat dalam lirik nie same cam kejadian yang pernah kami lalui.. wahaha~
first tyme aq kecewa gile mase kejadian tersebut.. tapi kisah lame pon.. kenangan zaman sekolah.. haha.. yang penting ayat yang aq tak pernah lupe dn mnjadi punye kejadian ni...
"awak nampak cantik lah".....

lagu nie memang bez sampai bile-bile pada aq~

"Too Close For Comfort"

I never meant the things I said
To make you cry
Can I say I'm sorry

It's hard to forget

And yes I regret
All these mistakes
I don't know why you're leaving Me
But I know you must have your reasons
There's tears in your eyes
I watch as you cry
But it's getting late

Was I invading in on your secrets
Was I too close for comfort
You're pushing me out
When I wanted in
What was I just about to discover
When I got too close for comfort
Driving you home
Guess I'll never know

Remember when we scratched our names into the sand
And told me you loved me
But now that I find
That you've changed your mind
I'm lost for words
And everything I feel for you
I wrote down on one piece of paper
The one in your hand
You won't understand
How much it hurts to let you go

Was I invading in on your secrets
Was I too close for comfort
You're pushing me out
When I wanted in
What was I just about to discover
I got too close for comfort
Driving you home
Guess I'll never know

All this time you've been telling me lies
Hidden in bags that are under your eyes
And when I asked you I knew I was right

But if you turn your back on me now
When I need you most
But you chose to let me down

Won't you think about what you're about to do to me
And back down...

Was I invading in on your secrets
Was I too close for comfort
You're pushing me out
When I wanted in
What was I just about to discover
I got too close for comfort
You're pushing me out
When I'm wanting in
(Yeah yeah yeah)

What was I just about to discover
When I got too close for comfort
Driving you home
I guess I'll never know...

semoga kekal dalam ingatan~
'kegembiraan yang terpuji mencahayai hidupku'

BLIZ-MIMPI YANG MATI (sejarah lagu dalam hidupku)

korang.. korang pernah dengar lagu nie tak? huhu.. lagu nie dah lame.. tapi tyme aq dgar x rase pon dah basi.. credit untuk BLIZ.. memang bez ar.. lagi-lagi bile dengar bunyi bass drum dye.. syok~ huhu

"weh, kawen jom"

hmm kalo korang dapat msg nie ape yang korang rase? gile? mabuk? blank?blur? gile3...

yang penting aq enjoy ar walopun gile-gile ngan makhluk nie.. so, satu hari tyme aq dalam kereta.. aq boring-boring dengarlah MP3 aq.. ttbe.. teringat ayat orang ajak aq kawen! haha.. biaselah.. tgah boring.. amik enset... msg dye skali,, tepat pade lagu BLIZ-MIMPI YANG MATI, aq xde point nak cakap ape kat dye.. aq bg lirik lagu nie.. suruh dye teka.. haha.. amik ko! dye tak dapat teke,, aq bg dye task .. suruh cari dalam mase yang sme aq dedicated lagu nie kat dye... so! layanlah lagu nie~

Tak sengaja genggamanku terbuka
Lantas ku gapai bintang yang berjuta
Bintang yang kuimpikan menerangi
Takkan kubiarkan berlalu pergi

Andai benar kau menjadi milikku
Mencintaimu menjadi sumpahku
Namun jika hadirmu satu mimpi
Aku rela tidur sepanjang hari

c/o : Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Genggaman tanganku terbuka sepi
Mendambar dirimu satu ilusi
Bintang yang kugapai tak berpanjangan
Hadirmu di dunia hanya pinjaman

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati


dedicated khas buat sorang my BEZFWEN~

siapa? org yang dapat lagu nie.. tahulah siapa yang dapat~ hehe..






19 April 2011

Gabungan Pelajar 1Malaysia ('93 only)



thankz kepada first ADMIN.. En Zharif Nizam yang sudi membuat kumpulan ini.
ya! memang terlalu banyak kumpulan untuk mereka yang lahir tahun 93 di Facebook..
tapi.. sebagai ADMIN KE 2 yang dilantik, saya menegaskan di sini, group ini tidak akan pernah putus notificationnya! haha..

selamat ber'group' ya!