19 April 2011

LOMO PITC.. tanpa kamera camne nak buat?

What is LOMO? Ape itu LOMO?

LOMO ni singkatan untuk lomografi..
gambar2 yang smart2 yang boleh diambil oleh kamera-kamera tertentu je.. misalnye..

Picture
antare teknik-teknik gambar yang popular ialah VIGNETTE @ PIN HOLE dan FISHEYE..
Kebanyakan kamera-kamera digital ada fungsi ni, cam OLYMPUS's kamera n Certain kamera besar2.. DSLR contohnye...
contoh gambarnye, korang boleh tgok post aq sebelum ni ( kat bawah )... gambar-gambar nie diambil gune kamera OLYMPUS T10 aq... gune setting MAGIC - PINHOLE...

Kalau korang kamera-kamera korang xde fungsi ni.. aq boleyh tolong korang dengan satu software ni..
Tapi mase aq download.. pakcik ni cakap kat aq yang software nie leyh gune 30 hari je.. so.. cubelah download...

instantlomo.exe
Download File

gune kamera phone pon boleyh..
hmm keylah.. selamat mencuber..
oh ya.. kalo dah berjaya buat.. upload lah kat fb gambarnye n jangan lupe TAG aq taw!

No comments:

Post a Comment