29 June 2011

[NEWS] Hacker Anonymous di Tahan ?

Salam.. Hello dunia!!!

Berita agak tergempar juga nie.



korang pernah dengar kan pasal Hacker Anonymous nie? Tipulah kalau tak pernah dengar, hot sekarang kat Malaysia. Nak hack kerajaan punya website lah, itulah, inilah.

Power sangat ke Anonymous nie? Hmm.. disebabkan diorang nie wat keje gune internet je kan,
so susah gak ar nak detect. Tapi diorang nie ade dapat duit ke buat kerja hack2 semacam nie.
hu.. buat penat aje nak memikirkan.

TUP3x... aku dengar cerita diorang ditahan..

Spain Police has gained success in identifying the Anonymous hackers after they arrest three people connected to the hacking of Master Card, Paypal and Amazon.

The arrests were made simultaneously in three Spanish cities – Barcelona, Valencia and Almeria.

Anonymous Hacker had earlier claimed responsibility for attacks on Sony, Spanish banks because of the World Govt action against the whistle blower site Wikileak

A statement from the Spanish national police force said that a computer seized in the home of one person it arrested was used in the hacks.

Further, the Spanish Police claim the hackers have been using a tool named Loic through which they hacked Master Card, Paypal and Amazon.

With this arrest, more breakthrough is expected in all other countries mainly US where hackers have penetrated deep into the system.

nie yang aku salin dari http://www.thfire.com/world/europe/anonymous-hackers-arrested-12085

pastu latest news nye, gambar mereka telah pun di upload. So muke-muke sebenar hacker-hacker nie ...

PERANCANG UTAMA

HACKER YANG MENGGONDAM WEB MALAYSIA

huh!.. lega rasanya aku...

chow dulu! daa~

[TERJAH] BLOGGER PILIHAN 29 JUN 2011



..salam semua..

arini aku nak kreditlah kat TAUFIQ HELIOS. Dia bagi aku nasihat katanya sebelum design blog aku yang sebelum nie susah untuk dibaca.. so..aku tukarlah, jom sama-sama kita terjah blog die.... LETS GO!!

Aik? Contest Hilang?

Alhamdulillah..
kajian aku hampir berkesan.. tapi aku x sanggup melihat umpatan yang dapat...
bukan pageviev, bukan page rank, bukan followers juga
ni pandai-pandai korang lah.. mengumpat nanty orang yang di umpat dapat apa?
chill :-)

berkaitan dengan FOLLOWERS pitcure aku kat atas nie,
korang yang terus duk kutuk dan tanye-tanye memang sengal.. adoyai kate blogger,
mestilah IT-thinking.. gadget macam tu, mudah-mudah je kita boleh kesan ia sebagai gambar..
adoyai..

korang tengok.. kenapa background gadget follower tu tak transparent kan? hah! itu namanya GADGET GAMBAR.....memang tahu nak kutuk orang ja.

PENIPU? haha.. kreatif namanya.. kalau aku ada FOLLOWERS banyak-banyak sekalipun, adakah mereka akan memberi aku duit.. alah.. title je followers tapi tak follow juga.. yang penting korang semua dimuka bumi ini sedara aku seislam (yang islam) dan yang tak kita sedara juga.. sedara semakhluk kan.. konklusiny KITA SEMUA KAWAN.

KENAPA SESETENGAH BLOGGER NI MEMANG SUKA CARI KESALAHAN ORANG SEMATA-MATA NAK JADIKAN BAHAN UNTUK MENINGKATKAN PAGERANK DIA?

haha.. come on ar..memang kita di beri peluang di blog untuk meluahkan isi hati, tapi tak payahlah sampai menunjukkan keburukkan diri kita yang penuh dengan sikap mazmumah.
Nak tegur ikut cara baik. Thankz buat abang FM dari SB..
betul apa orang cakap, adanya pihak bertanggungjawab dalam blog nie.. so.. contohilah dia.
jangan macam HAMBA ALLAH tu..

oklah sekian sahaja.

SELAMAT BER BLOG...

P/S: sorry buat korang marah letak contest kat event, juz nak tengok sejauh mana sahsiah diri seseorang blogger yang tahu berkata-kata di dalam blog.

28 June 2011

[TRICK] Memberi Kepantasan dengan Mozilla Firefox

Assalamualaikum.. SALAM SEJAHTERA!



Statistik menunjukkan Mozilla Firefox merupakan antara browser terbaik pada saat ini sama dengan Google Chrome.
Walau macam mana pun kita masih lagi boleh pertingkatkan kelajuan Mozilla Firefox kita dengan beberapa langkah yang perlu di ambil.

Pertamanya,
Taip "about:config" di adress bar
pastu enter.

Bile keluar senarai konfigurasi,
anda dikehendaki mencari

network.http.pipelining (nhp)

network.http.proxy.pipelining (nhpp)

network.http.pipelining.maxrequests (nhpm)

ok.. apabila dah jumpe..
double click pada (nhp) hingga "false" menjadi "true"
selepas itu.. ulangi untuk (nhpp).
kemudian.. pada (nhpm) double click juga.. dan tukar value kepada 30.

apabila langkah di atas selesai.
anda dikehendaki right click pada mana-mana bahagian untuk buat satu setting baru
right click - new - integer

"nglayout.initialpaint.delay"

gunakan nama ini. dan set value kepada "0"..



ITU SAHAJA. KEMUDIAN RASAILAH KELAJUAN TERBARU ANDA.
SELAMAT MENCUBA YA!