29 June 2011

[NEWS] Hacker Anonymous di Tahan ?

Salam.. Hello dunia!!!

Berita agak tergempar juga nie.



korang pernah dengar kan pasal Hacker Anonymous nie? Tipulah kalau tak pernah dengar, hot sekarang kat Malaysia. Nak hack kerajaan punya website lah, itulah, inilah.

Power sangat ke Anonymous nie? Hmm.. disebabkan diorang nie wat keje gune internet je kan,
so susah gak ar nak detect. Tapi diorang nie ade dapat duit ke buat kerja hack2 semacam nie.
hu.. buat penat aje nak memikirkan.

TUP3x... aku dengar cerita diorang ditahan..

Spain Police has gained success in identifying the Anonymous hackers after they arrest three people connected to the hacking of Master Card, Paypal and Amazon.

The arrests were made simultaneously in three Spanish cities – Barcelona, Valencia and Almeria.

Anonymous Hacker had earlier claimed responsibility for attacks on Sony, Spanish banks because of the World Govt action against the whistle blower site Wikileak

A statement from the Spanish national police force said that a computer seized in the home of one person it arrested was used in the hacks.

Further, the Spanish Police claim the hackers have been using a tool named Loic through which they hacked Master Card, Paypal and Amazon.

With this arrest, more breakthrough is expected in all other countries mainly US where hackers have penetrated deep into the system.

nie yang aku salin dari http://www.thfire.com/world/europe/anonymous-hackers-arrested-12085

pastu latest news nye, gambar mereka telah pun di upload. So muke-muke sebenar hacker-hacker nie ...

PERANCANG UTAMA

HACKER YANG MENGGONDAM WEB MALAYSIA

huh!.. lega rasanya aku...

chow dulu! daa~

6 comments:

  1. hahaha...
    tue ke muka harckers?
    dasat2..
    ;)


    jom singga n follow belog fyna.
    :)

    ReplyDelete
  2. tulisan yang di highlightkan tu jgan gune tulisan biru gelap, merah gelap, warna2 yang menyakitkan mata..

    pembaca tersiksa nak baca nanti..

    sebelum publish, preview dulu post..
    tengok, agak2 selesa nak baca baru publish.. k

    ReplyDelete
  3. Anonymous bukan seorang tapi ramai
    hampir seluruh dunia ialah anonymous

    ReplyDelete