19 July 2011

:: ALKISAH AP213 ::

18 JULAI 2011 Sejarah berkaitan AP213 dalam hidup aku!!
30 JULAI 2011 Updated!!

hari ni,, aku buat group yang kumpulkan bakal classmate DAN COURSEMATE aku!!
wah!!
dah dekat 10 orang aku kenal yang bakal sekelas dengan aku nanty..
so.. aku tubuhkanlah group kat facebook,,



dengan nama die,,,
AP213 UiTM BSc (Arch) Sept 2011
(open to all campus)


ok harap dapatlah kite semua share pape yang perlu kat group nie ya!!

hah!
PTPTN!!


aku tak dapat beli no pin lah harini (18 Julai 2011) tak tahu kenapa, tapi Shazwan cakap die dah daftar semalam, online siap!
urm.. kenapa ar? aku nak tunggu nanty lah mase kat UiTM.. Wanie ade cakap gak kat aku, yang abang akak die cakap mase kat UiTM nnty ade bagi peluang memohon.. dan aku juga merasakan begini :-) jadinye.. nanty je lah mohon lerr.. papepon kite still kene update ngan PTPTN Online juga,, huhu..



dalam kesibukkan nie, aku ade mohon gak SLTP..
Skim Latihan Tenaga Pengajar, biasiswa bawah tajaan KPT.
dapat tahu dari iklan kat surat khabar, pastu aku terus apply..
tapi problem ketika daftar online, die kene letak pointer untuk DIPLOMA atau ASASI..
tapi syarat utamanya mesty dapat tawaran IJAZAH PERTAMA..
then, aku pegilah emel kepada akak yang bertanggungjawab dalam hal ni,,
banyak betul aku tanye.. sampai akak tu nak naik marah.. haha..
lame lepas dari tarikh aku tanye tu, aku tu ade emel aku.. Saudara, borang telah dikemaskini untuk lepasan SPM..
wah!! terus aku bukak balik,.. update borang aku.. pastu print dan buat ape semua die nak..
tanggal 18 Julai 2011 aku ngan family aku, direct pergi naik bangunan Kementerian Pengajian Tinggi.. terus aku hantar borang yang sepatutnya disuruh pos.. huhu Alhamdulillah duduk Putrajaya, so dekat dengan bangunan-bangunan kerajaan.. malangnye, xdapat jumpe orang yang uruskan biasiswa nie.. so jumpe makcik kat kaunter.. huhu.. takpelah.. asalkan dah selamat sampai borang tu..

korang semua.. doakan aku terpilih untuk interview.. dan dapat biasiswa nie...

ape bestnye kalau aku dapat?
- abis 4 tahun AP213 nie, aku terus boleh jadi tenaga pengajar (pensyarah lah kot) kat Kolej Komuniti atau Politeknik atau mana-mana tempat yang KPT nak letak lah.
- dapat bantu family aku.. tak yah susah-susah bagi aku duit belanja sebab biasiswa dah ade.
- LANGKAH UNTUK AKU MENCAPAI CITA-CITA AKU.. SEORANG PENSYARAH!!

Semoga ALLAH memberikan nikmat ini kepada aku.. Insya Allah..

opss.. cop2!! :-)

jom doa...

Bismillahirrahmaanirrahim..

Ya Allah Ya Tuhan Kami,
Engkau berilah peluang kepada hambaMu
AYZAL AHMAD FARHAN BIN SAZALI

untuk terpilih memperolehi biasiwa
Skim Latihan Tenaga Pengajar
yang di mohonnya ini,

semoga dengan biasiswa ini, suatu hari nanti,
dirinya akan mencapai cita-citanya
sebagai seorang PENSYARAH dan PENDIDIK
yang dapat meneruskan pembahagian juga perkongsiaan ilmu
kepada hamba-hambaMu yang lain.


Semoga Ayzal Ahmad Farhan Bin Sazali
dan juga kawan-kawan seperjuanganya dapat menerima ilmu sepanjang pembelajaran
Sarjana Muda Sains (Senibina)

ini dengan jayanya dan penuh keberkatan

sehingga menggengam segulung ijazah
..

AMIN...